Welkom bij viswinkel Aris Zwarthoed. De visspecialist van het zuiden.

Recept kabeljauwfilet

Hollandse kabeljauwfilet om te bakken of in de oven

Recept kabeljauwfilet (200 gram p.p.):
De stukken voor het bakken inwrijven met grof gemaald zeezout en zwarte peper. Daarna in olijfolie met een klontje roomboter verwarmen in een braadpan en bak de kabeljauw 2 minuten op de vleeskant en daarna 2 minuten op de huidkant. Verwarm de oven voor op 160 graden en plaats de kabeljauw in een ovenvaste schaal. Gaar de kabeljauw 12 minuten na op 160 graden. Maak het gerecht af door enkele druppels olijfolie over de kabeljauw te sprenkelen.

Suggestie bijgerechten: truffelgratin en gekarameliseerde venkelknolletjes met zeekraal. Deze bijgerechten zijn eveneens te koop bij Aris Zwarthoed Viswinkel.

Wijnsuggestie: Pic Poul de Pinet (€7,95 per fles) aanbieding 6 halen 5 betalen.

 

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Recepten en Tips van Aris