Gestoomde vis op Aziatische wijze

Stoom jij wel eens? Wij eigenlijk veel te weinig. En dat terwijl het een van de meest gezonde manieren is om je eten te bereiden. Vitaminen, mineralen en antioxidanten worden namelijk veel beter bewaard en ook blijft de kleur van de groenten veel mooier. Hoogste tijd dus voor een nieuw stoomreceptje!
gestoomde vis

Wij hebben dit recept in een stoomoven gemaakt, maar je kunt deze Aziatische vis natuurlijk ook in een gewone oven bereiden. Het enige verschil is dat je de vis dan in bakpapier inpakt, en er een pakketje van maakt dat je dichtbint met wat kooktouw. Oké, hierbij het recept.

Men neme (voor 2 personen):
– een kwart rode peper
– een halve limoen
– de helft van een kleine rode ui
– een halve cm verse gember
– 1 teentje knoflook
– 300 gram kabeljauwfilet
– een flinke hand taugé
– wat sojasaus (om te vis mee te besprenkelen)
– peper, zout en olijfolie

En zo doe je het:
– Verwarm de (stoom)oven op 150 graden.
– Snijd de rode peper en de limoen in schijfjes.
– Snipper de rode ui en snijd of rasp de gember en de knoflook fijn.
– Bestrooi de vis aan beide kanten met flink wat peper en zout en vervolgens met de rode peper, gember, knoflook en rode ui. Leg er tenslotte de plakjes limoen bovenop.
– Besprenkel met wat olijfolie en zet voor ca. 15 minuten in de (stoom)oven. Heb je geen stoomoven? Verpak de vis dan in bakpapier en bind het pakketje dicht met wat kooktouw.
– Serveer de vis op een bedje van rauwe taugé en besprenkel met de sojasaus.

Enjoy!

Tip: Voeg als je er van houdt ook nog wat fijngehakte koriander toe.

Duur: 25 minuten

Bron:chickslovefood.com

Top