Kabeljauw met serranoham en venkelpuree

Recept voor 4 personenkabeljauw_seranoham

Voor de kabeljauw met serranoham:

  • 4 stukjes kabeljauw
  • 4 plakken serranoham
  • peper en zout

Voor de puree:

  • 700 gram aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • klontje boter
  • 80 ml crème fraîche
  • teentje knoflook
  • tijm

Voor de basilicumolie:

  • Handje verse basilicum
  • eetlepel pijnboompitjes
  • Extra vergine olijfolie

Bereiding:

  • Kook de aardappelen gaar en laat ze even uitstomen. Schaaf de venkel in dunne plakjes (snijden kan ook), bewaar het groen van de venkel voor de garnering. Verwarm in een koekenpan of hapjespan een beetje boter, voeg een beetje knoflook, tijm en de geschaafde venkel toe en laat dit met de deksel op de pan zachtjes garen.
  • Breng de  kabeljauw op smaak met peper en zout en wikkel het in een plak serranoham. Bak dit in de koekenpan om en om aan zodat de kabeljauw gaar is.
  • Hak in een keukenmachine of met een staaf mixer de basilicum met pijnboompitjes fijn en voeg hier de olie bij. Meng dit goed door elkaar zodat een grove olie ontstaat.
  • Plaats de gesmoorde venkel in de beker van de staaf mixer, voeg de crème fraîche toe en maal dit fijn. Stamp de aardappelen fijn en roer het klontje boter erdoor. Roer de venkel door de gestampte aardappelen. Garneer de venkelpuree met het groen van de venkel.
  • Serveer de venkelpuree met de kabeljauw en basilicumolie.
Top