Makreel recepten

Februari de maand van de Makreel, hier vindt u de lekkerste recepten. Makreel is sappig, zacht, vol van smaak en populair op een broodje, in een salade of op een toastje.


Broodje makreel met avocado
broodjemakreel

Type gerecht:Lunchgerecht
Bereidingstijd:10 – 20 min
Verkrijgbaarheid:Zwarthoed Viswinkel
Aantal personen:4 personen
Energie:450 kCal | 1890 kJ

Bereiding

Verwijder de kop en het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in grove stukken. Halveer de avocado, verwijder de pit en trek de schil van de helften. Snijd de avocado in lange plakken. Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken met de mosterdmayonaise. Leg elk broodje op een bord en beleg de broodjes met radicchio, rucola en avocado. Leg de stukken makreel erop.

Ingrediënten

  • 1 gestoomde makreel van 300 g
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels (halfvette) mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 volkoren broodjes
  • 6 blaadjes radicchio, in grove stukken
  • handje rucola
  • zout en versgemalen zwarte peper

Broodje makreel met wortel en dille

Broodje_makreel_wortel_dilleType gerecht:Lunchgerecht
Bereidingstijd:< 20 min.
Verkrijgbaarheid:Zwarthoed Viswinkel
Aantal personen:4 personen
Energie:445 kCal | 1865 kJ

Bereiding

Maak de makreel schoon: verwijder het vel en de graten. Verdeel het visvlees in stukken. Meng in een kom de wortel met citroensap, 1 eetlepel dille en augurk. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de zuivelspread. Verdeel de wortelsalade over de onderste helft en leg de stukken makreel erop. Strooi hierover wat dille en peper en leg de bovenste helften van de broodjes er schuin op.

Dit recept kan ook prima gemaakt worden met gerookte makreel uit blik.

Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 100 gram worteljulienne
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse dille (fijngehak)
  • 2 zoetzure augurken (blokjes)
  • 4 bruine pistolets of piramidebroodjes
  • 100 gram bieslook zuivelspread
  • versgemalen zwarte peper

 Couscous met makreel

Couscous_met_MakreelType gerecht:Hoofdgerecht
Bereidingstijd:20 – 30 min.
Verkrijgbaarheid:Zwarthoed Viswinkel
Aantal personen:8 personen

Bereiding

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak, roer het los met een vork en laat iets afkoelen. Schil de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de kruiden fijn. Meng de couscous met de komkommer, kruiden, tomaatjes, het citroensap en de olie en breng op smaak met zout en peper. Schep de makreelfilets met tomatensaus losjes door de couscous. Verdeel de slabladeren over een mooie schaal en schep daar de couscous op. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 1 komkommer
  • 7 eetlepels blad-peterselie
  • 5 eetlepels basilicum
  • 5 eetlepels munt
  • 250 gram cherrytrostomaten, in vieren
  • 2 blikken makreelfilets in gekruide tomatensaus 125 gram
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • Romaanse sla of ijsbergsla
Top