Wijtingtaartje met Hollandse garnalen

Dubbel feest, want met dit gerecht heb je niet alleen de lekkere vissoort wijting op jouw bord! In dit gerecht zitten ook de Hollandse garnalen verwerkt. Deze vissentaart is daarom echt een feestje en mag op iedere dag van het jaar gevierd worden!

Ingrediënten

  • 4 wijtingfilets met vel à 75 g
  • 1 courgette
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Halveer de wijtingfilets en wrijf de stukken wijting in met zout en peper. Schaaf van de courgette met een kaasschaaf 8 lange dunne plakken. Halveer de plakken en snijd de plakken in de lengte door. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Meng in een kommetje de garnalen met de uienringetjes, 1 eetlepel dille en 1 eetlepel olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper. Rol de plakjes bladerdeeg in de lengte tot 12-15 cm uit en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede pakplaat.
  3. Leg de plakjes courgette elkaar iets overlappend op de plakjes bladerdeeg en bestrijk de courgette dun met olie. Leg hierop de stukken wijtingfilet met het vel naar boven en verdeel het garnalenmengsel erover.
  4. Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de wijtingtaartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Leg de taartjes op borden en garneer met wat dille.
Top