Zalm uit de oven met een Japanse salade

Een heerlijk fris lentemaaltje dat ook prima als lunch (eventueel de volgende dag) kan. De zalm uit de oven mag nog best een beetje rauw blijven en de salade breng je op smaak met een Japanse dressing. Yum!

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Leg de zalm op een flink stuk aluminiumfolie in ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de olijfolie en witte wijn erover en top met de citroen en uienringen.
  • Vouw het folie dicht zodat je een mooi pakketje krijgt waarin de zalm als het ware kan stomen. Gaar in 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm) in de oven.
  • Maak ondertussen de salade.
  • Verdeel de veldsla en rucola over een schaal.
  • Snijd de avocado in stukjes, evenals de amandelen.
  • Verdeel samen met de sojaboontjes over de sla.
  • Breng het geheel op smaak met zwarte peper en de ponzu.

Verdeel de salade over de borden en leg hierop de zalm uit de oven.

Enjoy!

 

Top