Gebakken zalm met avocado dip

Roergebakken paksoi en geroosterde zoete aardappel.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappels, snij ze in gelijke parten, meng ze met olie en bestrooi met zout, peper en gehakte tijm. Verdeel ze op een bakplaat en laat ze in circa 20 minuten in de oven bruin en gaar bakken.

Snij de paksoi in 2 cm repen. Pel en snipper de knoflook fijn. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Prak het vruchtvlees fijn en breng op smaak met royaal citroensap, zout, peper en de helft van de knoflook.

Bak de zalm in een koekenpan op redelijk hoog vuur in hete olie lekker bruin en bestrooi met zout en peper. Laat de zalm vervolgens op laag vuur in circa 5 minuten verder rosé garen. Je kunt de zalm ook in een ovenschaal in de oven in circa 8 minuten verder garen.

Roerbak intussen de paksoi met de rest van de knoflook enkele minuten in een paar eetlepels olie knapperig gaar en breng op smaak met zout, peper en een scheut sojasaus. Serveer de gebakken zalm met de paksoi, aardappels en avocadodip.

Top