Kabeljauw met mosterd

Het najaar en de winter is de beste tijd om kabeljauw te eten. Vandaar dat de kabeljauw is uitgeroepen tot de vis van de maand maart. Bovendien is de kabeljauw een van de meest gegeten vissen in Nederland.

Bereiding

  1. Snijd de champignons in plakjes en de sjalotjes en peterselie fijn. KABELJAUWMETMOSTERD
  2. Was de kabeljauwmoten, leg ze in een diep bord, pers het sap van een halve citroen erover en wat zout en peper en laat een uur marineren.
  3. Droog de moten af, haal ze door de bloem en schud er de overtollige bloem af.
  4. Smelt 60 gram boter in een pan en bak hierin de moten bruin in circa 6 minuten per kant.
  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak hierin de champignons.
  6. Leg de kabeljauw samen met de champignons op een voorverwarmde schaal. Houd de schaal warm.
  7. Fruit de sjalotjes in de boter van de kabeljauw, blus af met de wijn en roer alle aanbaksels goed los.
  8. Roer slagroom, mosterd en de rest van het citroensap erdoor.
  9. Laat wat indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Schenk de saus over de kabeljauw en de champignons, en bestrooi met peterselie.

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw van ongeveer 200 gram
  • 1 citroen, sap
  • 60 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 200 gram champignons
  • 8 sjalotjes
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 grote eetlepel grove mosterd
  • Peterselie
  • Peper en zout

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Top