Nederland Visland

nederland-visland

Nederland is van oorsprong een land van boeren en vissers. Met het IJsselmeer, de Zeeuwse wateren en natuurlijk de Noordzee is er dan ook volop keuze uit smakelijke en verse vissoorten. U kunt ze proeven in gespecialiseerde restaurants, maar ook als snack bij één van de vele visstalletjes en natuurlijk bij ons in de winkel.

Vers & gezond

Verschillende wateren hebben verschillende specialiteiten. Zo wordt de lekkerste paling gevangen in- en gerookt rond het IJsselmeer. De beste mosselen en oesters komen uit de Zeeuwse wateren en de Noordzee-vissers brengen de lekkerste haringen aan land, nadat deze op zee al’gekaakt’ en gezouten zijn. Kortom, de Nederlandse keuken kenmerkt zich door vele soorten vis en dat is niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond.

Haringhappen

Niet alleen de vissoorten, maar ook de bereidingswijze is vaak typisch Nederlands. Dus als u in Nederland op vakantie bent probeer dan eens een lekkerbekje of wat kibbeling: gefrituurde kabeljauw of wijting die als snack wordt geserveerd. En een lekkere haring eten op typisch Hollandse wijze. Dus, aan de staart vastpakken, hoofd achterover en genieten maar!

nederland-visland-2

Top