Vis maakt vrouwen gelukkiger

‘Twee keer per week vis maakt vrouwen gelukkiger’

Vis is niet alleen gezond, maar het maakt ook nog eens gelukkig. Wie minstens twee keer per week een visje eet verkleint het risico op een depressie met 25 procent. Het goede nieuws gaat alleen op voor vrouwen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek uit Australië.

6_BBQ fruit de mereDe onderzoekers ontdekten dat vrouwen die minstens twee keer zeevruchten op het menu hebben, 25 procent minder kans lopen op een depressie. Dat schrijft de Daily Mail. Een team van het Menzies Research Institute in Tasmanië, Australië volgde 1.400 mannen en vrouwen tussen 26 en 36 voor een periode van vijf jaar. Zij hielden een dagboek bij van hun visdieet dat bestond uit diverse soorten vis, waaronder ook garnalen en mosselen. Gekeken werd wat de invloed was van het eten van vis in vergelijking met depressiefactoren als roken, gewicht, lichaamsbeweging, alcoholgebruik, opleiding en arbeidssituatie.

Bij mannen lijkt het eten van vis geen effect te hebben op de geestelijke gezondheid. Het hoge niveau van Omega-3 vetzuren in vis in combinatie met de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron heeft namelijk een positief effect op de hersenen. Een andere oorzaak kan zijn dat mannen hun Omega-3 halen uit andere voedingsbronnen zoals vlees.

Diëtiste dr. Sarah Schenker verklaart dat de vetzuren in vette vis langer in het lichaam blijven dan die van vlees en deze daarom beter kunnen worden opgenomen. Het is uit eerder onderzoek gebleken dat vetzuren uit vette vis goed zijn voor de hersenconditie. Volgens deskundige Richard Marsh moet er nog wel verder onderzoek gedaan worden om te kunnen bevestigen dat vis bij vrouwen een positiever effect heeft dan bij mannen.

Schenker adviseert twee keer per week vis te eten waarvan één keer een vette vis zoals makreel, zalm, sardientjes of verse tonijn.

vette-vis-gezond-hart-jonge-vrouwen

Bron:AD, Door: Sanne Riepema Bron: Daily Mail

Top