Zelf viskoekjes bakken

Vis is niet alleen heel gezond maar ook nog eens heel veelzijdig en vanwege de korte bereidingstijd snel op tafel. Ideaal dus voor een snelle doordeweekse maaltijd zoals viskoekjes.viskoekjes
Deze viskoekjes kun je makkelijk zelf maken van verse kabeljauwfilets. Wanneer je verse visfilets tot je beschikking hebt zou ik die gebruiken, want verse vis is natuurlijk altijd het lekkerst! Heb je deze nog in de diepvries, haal ze er ‘s morgens uit zodat ze langzaam in de koelkast kunnen ontdooien.

Ingrediënten voor 4 visburgers

  1. 500 gram kabeljauwfilet (witvisfilet)
  2. 2 tenen knoflook
  3. verse peterselie en een paar blaadjes basilicum, fijngehakt
  4. 2 stengels lente-ui, in dunne ringen gesneden
  5. rasp van een halve citroen
  6. 1 ei
  7. viskruiden met zout of zout en peper, broodkruim, panko of paneermeel
  8. olie om in te bakken
  • Bereiding
  • Dep de vis goed droog met keukenpapier en snijd ze in grove stukken.
  • Doe de vis en gepelde teentjes knoflook in de hakmachine en pureer de vis tot een gladde dikke puree.
  • Schep de puree in een kom en roer er een losgeklopt ei, tuinkruiden, lente-ui, citroenrasp en viskruiden doorheen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Top