Zelf vissticks maken

Zelfgemaakte vissticks. Niet alleen heel lekker, maar ook heel leuk om zelf te maken.
En de ideale manier om je kind vaker vis te laten eten.

Ingrediënten:

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 150 gram kruidenpaneermeel
  • 50 gram boter
  1. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Snijd de kabeljauwfilet in repen van 2 cm dikte en 8 cm lengte.
  3. Klop de eieren los met een vork.
  4. Strooi de bloem in een diep bord. Strooi het kruidenpaneermeel in een ander diep bord.
  5. Rol de kabeljauwrepen door de bloem.
  6. Doop ze dan in het losgeklopte ei en rol ze daarna door het paneermeel, druk ze goed aan want ze moeten helemaal met paneermeel bedekt zijn.
  7. Smelt de boter in een koekenpan.
  8. Wacht tot de boter een beetje bruin begint te worden.
  9. Leg de vissticks in de pan en bak ze aan alle kanten bruin.
  10. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

 

Lekker met frietjes, worteltjes, doperwten en appelmoes!

Top